« Menu

The easy Prairie Garden

In 2009  werden wij benaderd om deel te nemen aan de Floriade. Wij raakten geïnspireerd door het thema duurzaamheid/vernieuwing van de Floriade en de missie en visie. De Floriade levert een unieke en spannende bijdrage aan de kwaliteit ven leven en geeft verrassende, innovatieve en authentieke informatie aan bezoekers. Mede op advies van een tuin- en landschapsontwerper besloten wij te proberen deel te nemen met onze Prairie Garden. In augustus 2009 werden de eerste contacten met de organisatie van de Floriade gelegd en op 1 september 2009 hebben wij ons concept ‘the easy prairiegarden’ aan een commissie voorgelegd. De organisatie van de Floriade heeft het concept erg enthousiast ontvangen. Prairiebeplanting past prima in het thema 'Green Engine' van de Floriade en sluit uitstekend aan bij de visie vernieuwende en duurzame beplantingsconcepten.

De beplantingscombinatie voor ‘the easy prairiegarden’ voor de Floriade werd gemaakt door Patricia Stols en Bert Huinink. Op 24 en 25 maart 2011 werd begonnen met de grondbewerking op de Floriade. Aansluitend werd de grond afgedekt met lava en op 7 april zijn de planten uitgezet en aansluitend ingeplant.

De beplanting heeft dus al een jaar een voorsprong kunnen opbouwen om een goed wortelgestel te ontwikkelen. Deze beplanting geeft dus een goed beeld van hoe een prairiecombinatie er uit kan zien na 1 jaar. De prairiebeplanting kan ook uitstekend toegepast worden op kleinere schaal.

Inmiddels zijn er vijftien standaard mengsels ontstaan.

Hieronder enkele foto's in chronologische volgorde, van de aanleg tot nu:

 

15 maart 2011 zijn we begonnen we met het spitten van de grond

Één week later is er wormenmest aangebracht om de planten een extra goede start te geven

Kort daarna hebben we de grond aangelopen en de prairieva aangebracht.

En dan kunnen de planten worden uitgezet.

het planten met de Prairie Planter

alle planten staan in de prairietuin en zijn klaar om te groeien

dit is het resultaat na 1,5 maand:

26-04-12 de Floriade is pas geopend

1,5 maand later is er weer een heel ander beeld

17-07-12 de salvia's zijn bijna uitgebloeid maar de echinacea's beginnen te kleuren