« Menu

Toepassing en voordelen van een prairietuin

Belevingswaarde

Door de planten in verschillende combinaties over het hele te beplanten oppervlak terug te laten komen ontstaat er een natuurlijk ogende beplanting. Vooral door de combinatie met siergrassen ontstaat er gedurende het jaar een ander beeld. De seizoenen zijn duidelijk aan de beplanting af te lezen. Het is een levendige beplanting veranderend met de seizoenen en heeft weinig onderhoud nodig.

Toepassing prairieplanten

Prairie GardenĀ® is overal toepasbaar en naar wens kan een mengsel worden samengesteld. Zowel voor grote als kleine oppervlaktes.
Prairiebeplanting is bij voorkeur geschikt voor open zonnige terreinen, maar wij kunnen ook combinaties voor u samenstellen voor halfschaduw.

Voordelen van the easy Prairie Garden

  • Beleving; natuurlijke uitstraling, elk seizoen een ander beeld
  • Onderhoudsvriendelijk; weinig onderhoud, geen bestrijdingsmiddelen, geen beregening
  • Biodiversiteit; goed voor fauna en flora; trekt vlinders en bijen aan
  • Duurzaam; de planten worden duurzaam gekweekt en gaan lang mee

Onderhoud

The easy Prairie Garden is een stabiel concept dat weinig tot geen onderhoud nodig heeft. De planten in de doordachte prairiecombinaties wortelen diep en de bovenste laag van de bodem wordt afgedekt met Prairieva, waardoor onkruid minder kans van kiemen en houdt de lava voldoende water vast waardoor de planten geen last hebben van droge zomers.

Een keer maaien van de vaste planten en siergrassen aan het einde van de winter is voldoende.