« Menu

Wie zijn we

Laurens Lageschaar is op 1 juli 1977 in Vragender gestart als ondernemer met een hoveniersbedrijf. Er was veel vraag naar de toepassing van vaste planten in tuinen. In de regio was er geen vaste planten kwekerij en Laurens Lageschaar kweekte de planten die hij wilde gebruiken voor een groot deel zelf.

Om de rustige zomermaanden wat op te vullen, werden er ook planten gekweekt voor collega’s. In 1984 werden de hoveniersactiviteiten beëindigd en werd de vaste planten kwekerij voortgezet.

In 1986 verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie aan de Groot Deunkweg in Barlo, een buurtschap in de gemeente Aalten. Hier werd 1,5 hectare in gebruik genomen en werden er ruim 300.000 planten in pot P9 gekweekt.

Momenteel wordt er op ruim vier hectare meer dan 1 miljoen planten gekweekt in ruim 1000 soorten. In september 2010 hebben wij het Milieukeur certificaat behaald en begin september 2014 het Groenkeur certificaat.

Voor de professionele gebruiker van groen

Was in het begin de afzet vooral aan tuincentra en hoveniers; nu is de afzet geheel aan de professionele gebruiker van groen: hoveniersbedrijven, groenvoorzieningsbedrijven, gemeenten en overheidsinstellingen. Ook leveren wij vaste planten aan recreatie- en attractieparken. Voor deze gebruikers zijn wij steeds op zoek naar nieuwigheden en verbeteringen in het sortiment en naar andere innovaties met betrekking tot de toepassing van vaste planten.

Innovaties in beplantingsconcepten

Belangrijke innovaties die hun kwaliteit hebben bewezen in de laatste jaren zijn:

fleur Robuste®
Prairie Garden®
Fleur dansante®

Deze beplantingssystemen hebben zich in de praktijk inmiddels ruimschoots bewezen. 

De Borders van Lageschaar

Op de kwekerij zijn een aantal voorbeeldborders aangelegd met verschillende mengsels van onze unieke plantconcepten. Hier ervaart u de vele sferen die met deze beplantingen mogelijk zijn. Ervaar de natuurlijke schoonheid en de afwisseling in vorm, kleur en structuur in een gevarieerde border.

U kunt zich laten inspireren door de Borders van Lageschaar te bezoeken op de kwekerij. De showborders zijn alle dagen vrij toegankelijk voor publiek. Via uw hovenier of tuinarchitect zijn de professionele Lageschaar planten en totaalconcepten ook beschikbaar voor de particuliere tuin. U bent van harte welkom in de Borders van Lageschaar!